miércoles, 19 de enero de 2022

#137 - Avenida Capuchinos / Avinguda Caputxins


📍  Ubicación: Entre Maria Agustina y Rosa María Molás

📷 Foto antigua: 1945

📱 Foto actual: 2022

📖Información: @periodicomediterraneo 


𝗖𝗼𝗻𝘁𝗲𝘅𝘁𝗼

Llamada así en recuerdo del antiguo Convento de los Capuchinos, fundado en 1608 y construído en el Camí dels Molins,  junto a la Acequia Mayor y el antiguo molino del Toll.

A lo largo de los años el convento gozó de fama en la ciudad y provincia, llegando a tener  35 frailes en 1761. En 1837, por orden del primer Ayuntamiento de la ciudad, fue destruído con el fin de evitar que se convirtiera en un refugio para las tropas carlistas fuera de las murallas de la ciudad.

A principios del siglo XX varias familias construyeron sus viviendas a lo largo del Camí dels Molins, expandiendo la ciudad hacia la zona de los huertos. Debido a los numerosos edificios construídos, se acuerda en 1926, canalizar la acequia por el subsuelo de la nueva avenida creada, que pasó a llamarse Avenida Capuchinos.

Las llamativas palmeras que recorren el paseo se plantaron en 1929, y dieron el nombre popular de “Les palmeretes” a la Avenida Capuchinos.


𝗖𝗼𝗻𝘁𝗲𝘅𝘁

Anomenada així en record de l'antic Convent dels Caputxins, fundat en 1608 i construït en el Camí dels Molins, al costat de la Séquia Major i l'antic molí del Toll.

Al llarg dels anys el convent va gaudir de fama a la ciutat i província, arribant a tindre 35 frares en 1761. En 1837, per ordre del primer Ajuntament de la ciutat, va ser *destruído amb la finalitat d'evitar que es convertira en un refugi per a les tropes carlistes anara de les muralles de la ciutat.

A principis del segle XX diverses famílies van construir els seus habitatges al llarg del Camí dels Molins, expandint la ciutat cap a la zona dels horts. A causa dels nombrosos edificis construïts, s'acorda en 1926, canalitzar la séquia pel subsol de la nova avinguda creada, que va passar a dir-se Avinguda Caputxins.

Les llamatives palmeres que recorren el passeig es van plantar en 1929, i van donar el nom popular de “Les palmeretes” a l'Avinguda Caputxins.